Hanácká svačina

Co budeme potřebovat: máslo, tvarůžky, petrželka nebo cibulka

Postup přípravy: Chléb namažeme máslem, podle chuti rozložíme dobře prozrálé tvarůžky, ozdobíme kadeřavou petrželkou nebo cibulkou. Zapíjíme dobře vychlazeným pivem.

Tvarůžková pěna

Co budeme potřebovat:100 g tvarůžků, 80 g majonézy, 40 g sterilovaných okurek, cibule, pepř, sůl, ocet na ochucení

Postup přípravy: 100 g tvarůžků, 80 g majonézy, 40 g sterilovaných okurek, cibule, pepř, sůl, ocet na ochucení Jemně umleté tvarůžky smícháme s drobně nakrájenou cibulí, sekanými okurkami a majonézou. Vyšleháme do pěny a ochutíme solí, pepřem a octem.

Tvarůžková pěna s česnekem

Co budeme potřebovat:100 g tvarůžků, 75 g másla, 60 g majonézy, 1,5 dl mléka, česnek podle chuti

Postup přípravy:Tvarůžky jemně umeleme, rozmícháme v mléce a necháme ustát tak dlouho, dokud mléko nevsákne. Do rozšlehaného másla přidáme rozetřený česnek, majonézu, tvarůžky v mléce a vyšleháme v jemnou pěnu. Hodí se zejména na chuťovky.

Jemná tvarůžková pomazánka

Co budeme potřebovat:100 g tvarůžků, 1 cibulka, 100 g másla, sůl, petrželka, červená paprika

K utřenému máslu přidáme jemně utřené tvarůžky, drobně nasekanou cibulku, ochutíme solí, paprikou a vše dobře rozmícháme. Mažeme na chléb nebo plátek veky, zdobíme zelenou petrželkou, ředkvičkou nebo rajčaty.

zdroj: tvaruzky.cz

Slezká tvarůžková pochoutka

Co budeme potřebovat: 125g tvarůžků, 215g Smetany na šlehání, cibuli, chili popřípadě grilovací koření

Postup přípravy: tvarůžky nakrájíme na kostičky o velikosti cca 1cm, vložíme do sklenice od okurek o obsahu 0,7l a zalijeme smetanou. Za občasného promíchání, ponecháme sklenici v lednici dva dny. Mažeme na chléb přičemž máslo již není potřeba, zdobíme cibulí a dochutíme chili kořením, můžeme však použít i grilovací směs.